Mijn les

Ik geef les aan de hand van het HAFA-raamleerplan. Dat betekent dat ik veel aandacht besteed aan ritme, notenlezen en techniek. Daarnaast vind ik klank en beleving ook erg belangrijk.

saxofoon

Oefenen

Om ergens goed in te worden moet je oefenen. Dat geldt ook voor klarinet, saxofoon en dwarsfluit.

Ik vraag je 5x in de week te oefenen. Voor beginners 5x 15 minuten oplopend naar 5x 30 minuten per week voor leerlingen die een jaar of langer spelen.

Geen druk

Ik vind het heel belangrijk dat je graag naar de les komt. Ik ben geen leraar die jou terecht wijst als je niet geoefend hebt.

Ik zal je echter wel duidelijk maken, dat je zonder te oefenen niet verder komt. Je moet het voor jezelf doen. Niet om mij een plezier te doen. Ouders kunnen hun kinderen natuurlijk wel stimuleren door bijvoorbeeld interesse te tonen.

klarinet

Boeken

Ik werk met verschillende boeken. Ieder kind, tiener of volwassene is anders.

Als eerste boek neem ik meestal: "Horen, Lezen en Spelen".

Dit boek vul ik meestal aan met een speelboek. De keuze van dit boek hangt af van de soort leerling en zijn of haar wensen.

Instrumenten

Heel belangrijk is de kwaliteit van het instrument.

Jouw vorderingen hangen voor een deel samen met het instrument. Een instrument dat niet goed functioneert, zal je remmen in jouw ontwikkeling.

Minimale beginners instrumenten zijn bij de klarinet een Buffet Crampon E11, bij de saxofoon een Yamaha 275 en bij de fluit een Yamaha 272.